En kennel med uppfödning av Tax i huvudsak dvärgtax och kanintax med fokus på hälsa, mentalitet, funktion och konstruktion. Keneln ligger lite norr om Göteborg i det lilla samhälet Nol.

Om Kenneln

Kenneln startades 1997 av mig Susanna Johansson.

Jag fick min första hund när jag var 10 år en labrador retriver vid namn Minnows Teamaid och det är av henne som kenneln fått sitt namn. Dock lite moodifierat då namnet i plural blev väldigt tokigt så då la jag till ett e i namnet så blev det just Teamaides.

1992 kom min första Leonberger in i mott liv och strax därefter fick jag förmånen att ta över en tik från Yvonne Björnberg på Ragnarikes kennel som kom att bli grunden för min kennel. 1997 föddes så kennelns första kull.


Jag har haft stora framgångar både i Sverige och utomlands med mina Leonberger genom åren.

Resultat som BIR med MultiCH MultiV Teamaides Gästrike Gutten på den anrika utställningen Crufts i England.

och dessutom BIM året därpå med samma hund.

Leonberger från Teamaides Kennel har toppat de Svenska mestvinnarlistorna flera år på rad.

Man finner hundar från kenneln runt om i världen i länder som Japan, Nya Zealand, USA , Europa och Norden och i varje kull Leonberger återfinns Champions vilket jag såklart är mycket stolt över. Mycket tack vare mina fantastiska valpköpare. Men även hälsomässigt är jag stolt övder de hundar jag fött upp.


Under några år höll jag även på med Newfoundlandshundar och SUCH Qliz Tudor var en hane som jag hade som både blev BIS på SKK i Vännäs som junior och var vinstrikaste Newfoundlands i Sverige på den tiden. En fantastiskt trevlig hane som jag hade äran att löpa av Liz-Beth Liljeqvist.


I dag finns enbart Tax på kenneln och det föds enbart nån enstaka kull per år men som både lyckats bra i utställningsringen som i spårkogen.

Tax är en fantastisk ras och så mkt hund i så liten förpackning och dessutom lika envis som jag själv.☺️


Förutom att föda upp hundar har jag även drivit hundtrim några år samt så är jag auktoriserad FCI utställningsdomare och dömer i dag raser ur grupp 1,2, 4 & 9.


För mig är kontakten med mina valpköpare viktig.

För att jag skall veta att den avelsplanering jag gör uppfyller mina mål så vill jag såklart kunna följa mina valpar och se hur de utvecklas både vad gäller extriör men självklart även hälsomässigt och funktionsmässigt.

Jag sätter stort pris på att man gör de hälsoundersökningar som är till hjälp för rasen och att man alltid vet att jag finns här om det är några frågor eller om man bara vill prata en stund.

I mitt yrke reser jag mycket, jag  arbetar på Orion Pharma som Key Account Manager så jag besöker Veterinärkliniker och Djursjukhus och föreläser inom just djurhälsa kring de läkemedel vi har samt vårt fina Aptussortiment.

Ni vet väl att det nu finns en Uppfödarklubb där ni kan beställa valppaket till era valpköpare om ni har kennel. 

Om inte så be mig skicka en länk eller KLICKA HÄR

Jag brinner för mitt arbete och har även ett långt förflutet innom nutrition så har ni frågor kring val av mat, kosttillskott eller annat som rör din hund så tveka inte på att höra av dig.


Vad kul att just du har orkat att läsa ända ner hit. Jag tackar för det och önskar dig en fortsatt trevlig surstund på min sida.

Med vänlig hälsning Susanna